IB-affären 40 år efteråt

Onsdag 22 maj – IB-affären 40 år efteråt. Kl 15-17 på Södertörns högskola, Stockholm

I maj 1973 avslöjade tidskriften FIB Kulturfront Sveriges hemliga spionorganisation IB, Informationsbyrån, och några av dess hemliga agenter. 40 år senare ska IB-avslöjaren Peter Bratt och förre IB-agenten Gunnar Ekberg mötas på Södertörns högskola. Det är faktiskt ett unikt möte. De båda sidorna har nämligen aldrig mötts i en öppen och offentlig diskussion tidigare! Frågorna som kommer att ställas är bland annat med vilka ögon ser de på IB-affären 2013 och vilka lärdomar vi dra kan dra av det som hände 1973.

Föredraget kommer att varvas med inspel i form av intervjuer som Södertörns högskolas journalistutbildnings elever har gjort med allt från forna makthavare till Pressombudsmannen. Som grundmaterial har eleverna haft tillgång till det digitaliserade IB-åtalet, som Föreningen Sveriges öga och öra systematiserat och låtit skanna in, läs mer här. 

Arrangemanget är ett led i utbildningen av några av framtidens journalister. Moderator är Christoph Andersson, journalist och lärare i journalistik vid SH.

Arrangemanget är öppet för allmänheten.

http://webappl.web.sh.se/p3/ext/custom.nsf/calendar?openagent&t=all&e=oppenforelasning

 

Jurist med lång bakgrund i underrättelse- och säkerhetstjänsten. Studerar/föreläser om und-/säk-historia. Ordförande i Föreningen Sveriges Öga & Öra i 10 år. Numera vice ordförande.

Taggar: ,