P3 Dokumentär om kidnappningsplanerna på Wallenberg

I kväll kl 18 sänds säsongens första program av P3 Dokumentär. Det handlar om kidnappningsförsöket av Peter Wallenberg och den sovjetiska kartläggningen. Programmet kommer senare att kunna laddas ner som poddradio.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2519

IB-affären 40 år efteråt

Onsdag 22 maj – IB-affären 40 år efteråt. Kl 15-17 på Södertörns högskola, Stockholm

I maj 1973 avslöjade tidskriften FIB Kulturfront Sveriges hemliga spionorganisation IB, Informationsbyrån, och några av dess hemliga agenter. 40 år senare ska IB-avslöjaren Peter Bratt och förre IB-agenten Gunnar Ekberg mötas på Södertörns högskola. Det är faktiskt ett unikt möte. De båda sidorna har nämligen aldrig mötts i en öppen och offentlig diskussion tidigare! Frågorna som kommer att ställas är bland annat med vilka ögon ser de på IB-affären 2013 och vilka lärdomar vi dra kan dra av det som hände 1973.

Föredraget kommer att varvas med inspel i form av intervjuer som Södertörns högskolas journalistutbildnings elever har gjort med allt från forna makthavare till Pressombudsmannen. Som grundmaterial har eleverna haft tillgång till det digitaliserade IB-åtalet, som Föreningen Sveriges öga och öra systematiserat och låtit skanna in, läs mer här. 

Arrangemanget är ett led i utbildningen av några av framtidens journalister. Moderator är Christoph Andersson, journalist och lärare i journalistik vid SH.

Arrangemanget är öppet för allmänheten.

http://webappl.web.sh.se/p3/ext/custom.nsf/calendar?openagent&t=all&e=oppenforelasning

 

Taggar: ,
Top